Η αποχαύνωση του ανθρώπινου νου
Πως θα ήταν να αποχωριστείτε για ένα μόλις 24ωρο το ίντερνετ, τον υπολογιστή και το smartphone σας; Θα νιώθατε αποκομμένοι από τον επαγγελματικό και κοινωνικό σας περίγυρο, ενώ θα σας φαινόταν πραγματικός Γολγοθάς να παρακολουθήσετε τις ειδήσεις της ημέρας.
Μάλιστα, οι περισσότεροι έχουμε συνηθίσει να συμβουλευόμαστε την εύρεση της Google, μη εμπιστευόμενοι την μνήμη μας, ενώ συμβουλευόμαστε σχεδόν για τα πάντα το smartphone μας.
Το 1994 ο Αμερικανός λογοτεχνικός κριτικός Σβεν Μπίρκετς από τις ΗΠΑ, προέβλεπε ότι ο εθισμός στις νέες τεχνολογίες και το web, που είχε ήδη εμφανισθεί στις ΗΠΑ, δυσχεραίνει την αφομοίωση νέων γνώσεων.
Το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποιεί 14 χρόνια μετά ο ειδικός στην τεχνολογία Νίκολας Καρ, σε άρθρο του στο περιοδικό Atlantic με τον πολύ πιο εμφατικό τίτλο «Μήπως η Google μας κάνει ηλίθιους;».
Υποστηρίζει πως η κατάχρηση των νέων τεχνολογιών «επαναπρογραμματίζει» τον ανθρώπινο εγκέφαλο, υπονομεύοντας την δυνατότητα προσήλωσης.
Ενδεικτικά, σε ένα πείραμα σε αμερικανικό πανεπιστήμιο, οι μισοί μαθητές μπορούσαν κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης να σερφάρουν από τον υπολογιστή τους, ενώ οι υπόλοιποι όχι. Στο τεστ που υποβλήθηκαν μετά την διάλεξη, προέκυψαν συστηματικά καλύτερες επιδόσεις για τους φοιτητές που παρακολούθησαν τον καθηγητή χωρίς να κοιτούν το ιντερνέτ.
Σύμφωνα με την αναπτυξιακή ψυχολόγος Πατρίσια Γκρίνφιλντ, «κάθε μέσο που χρησιμοποιούμε εξελίσσει ορισμένες πνευματικές ικανότητες, εις βάρος άλλων». Συνεπώς, η «συμβίωσή» μας με κάθε λογής οθόνες έχει βελτιώσει την οπτική - χωρική νοημοσύνη, η οποία είναι απαραίτητη σε όσους χρειάζεται να αντεπεξέλθουν άμεσα σε πολλαπλά ερεθίσματα, όπως για παράδειγμα στους πιλότους αεροσκαφών.
Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια, η συνέπεια είναι να εξασθενούν οι πιο υψηλές διανοητικές διεργασίες, όπως η αφηρημένη σκέψη, ο αναστοχασμός, η κριτική σκέψη, η φαντασία και η ικανότητα επαγωγικής επίλυσης προβλημάτων.
Εν ολίγοις, εθιζόμαστε να σκεφτόμαστε πιο «ρηχά» και να έχουμε την συμπεριφορά ενός ζόμπι, αγόμενοι και φερόμενοι στους ρυθμούς του συστήματος.
Απίστευτη προπαγάνδα για τα μικροτσίπ
Το Buzzfeed News ξεκίνησε καμπάνια για να περάσει στον νου των ανθρώπων, τι καλό που είναι το μικροτσίπ, δημιουργώντας μία πρώτης τάξεως προπαγάνδα εκ μέρους της Νέας Τάξης, που και ο ίδιο ο παγκόσμιος ηγέτης θα ζήλευε.
Ο αρχισυντάκτης του εν λόγω μέσου, Charles Warzel, άφησε να του εμφυτεύσουν μικροτσίπ στο χέρι, λέγοντας παράλληλα πως σε δέκα χρόνια όλοι θα το έχουν, γιατί είναι πιο αξιόπιστο από το «να κουβαλάς ένα πορτοφόλι».
Το βίντεο, το οποίο πλασάρει την ιδέα εμφύτευσης μικροτσίπ κάτω από το δέρμα ως ανώδυνη και διασκεδαστική, έχει ήδη προβληθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων.
Ο Warzel αναφέρει πως ήθελε να δει πως θα είναι το «χρήμα του μέλλοντος»!!!
Από την άλλη ο ειδικός σε θέματα τεχνολογίας, Stuart Lipoff, μιλώντας στο αμερικανικό ενημερωτικό δίκτυο NBC, ισχυρίζεται πως το τσιπάρισμα του ανθρώπου, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, είναι «αναπόφευκτο».
Σύμφωνα με τον ίδιο οι άνθρωποι δεν πρέπει να ανησυχούν «πως ο Μεγάλος Αδελφός θα παρακολουθεί αυτούς και τα παιδιά τους».
Η τεχνολογία θα χρησιμοποιείται μόνο για «ασφάλεια και ευκολία».
Ο εφιάλτης του βιομετρικού «φακελώματος»
Έτσι, η κομμουνιστική κυβέρνηση του Καράκας έθεσε σε εφαρμογή το νέο σύστημα ελέγχου των δικτύων διανομής τροφίμων σε όλη την χώρα, ως μέτρο δήθεν αντιμετώπισης του οικονομικού πολέμου.
Περίπου 20.000 ηλεκτρονικές συσκευές ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων (βιομετρικό σύστημα) εγκαταστάθηκαν στο δημόσιο δίκτυο διανομής τροφίμων της χώρας, και επιπλέον , εντάχθηκαν εθελοντικά στο σύστημα και επτά ιδιωτικές αλυσίδες.
Σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, το μέτρο εξυπηρετεί την ανάγκη διασφάλισης τροφίμων, προϊόντων και υπηρεσιών πρώτης ανάγκης για τον λαό.
«Θα νικήσουμε τους λαθρέμπορους, τους καπιταλιστές, τους κλέφτες, τους ατομικιστές και τους μικροπρεπείς. Αυτοί δεν μπορεί να μπαίνουν πάνω από την πλειοψηφία του λαού που θέλει να εργαστεί και να ζήσει, που θέλει την σταθερότητα και την ευτυχία της οικογένειάς του».
Σου δίνουν το πρόβλημα: πείνα, λαθρέμποροι, αναρχία.
Σου δίνουν και την λύση: Απόλυτος έλεγχος, τρόφιμα από συγκεκριμένα σουπερμάρκετ με βιομετρικά στοιχεία (δακτυλικό αποτύπωμα) για να πάρει ο καθένας όσα του δίνει το κράτος και όχι παραπάνω.
Σημειώνεται πως τα βιομετρικά στοιχεία αναγνώρισης - χαρακτηριστικά του προσώπου, το μοτίβο της φωνής, τα δακτυλικά αποτυπώματα ή οι δομές του οφθαλμού - αποκαλύπτουν απίστευτα ευαίσθητες πληροφορίες, όχι απλά και μόνο επειδή τα χαρακτηριστικά αυτά είναι προσωπικά, αλλά επειδή είναι μόνιμα.
Το FBI, έχει συγκεντρώσει κατά τα τελευταία τρία χρόνια, δεδομένα από την ίριδα του ματιού περίπου 430.000 ατόμων, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε η ιστοσελίδα τεχνολογίας The Verge. Στους πρώτους μήνες του 2016, η υπηρεσία αυτή έχει συλλέξει κατά μέσο όρο 189 σαρώσεις ίριδας κάθε μέρα.
Το ίδιο γίνεται και σε άλλη κράτη του λεγόμενου δυτικού κόσμου ενώ βιομετρικές ταυτότητες μα έρχονται και στην Ελλάδα.
Τώρα είναι η ώρα των Βενεζουελάνων να «φακελωθούν» βιομετρικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου